Másfélmillió lépésem önmagamhoz

Másfélmillió lépésem önmagamhoz

Durva nap is meg volt...

2019. május 27. - mosolyszem

Nagy bejelentés!!

Délután 3 órakor meg lett Siójut, mai célom...viszont sötétség még messze van.
Mi jelent ez?
Azt, hogy utolsó szakaszomat már ma elkezdem!! (bár égnek lehet nem tetszik az ötlet)
Nehezen hiszem el, hogy holnap ilyenkor már úton leszek az kádam és ágyam felé...de ezt el kell hinni.

Egyébként utam legdurvább napját éltem át ma.
Még Kéken se volt ilyen durva. Mondjuk igaz, ha már ennek évnek "durva év" a neve...akkor jól is jött ez a durva nap ide.

Miért lett durva?
Reggel 6-kor már úton is voltam, Töreki könnyen meg lett. Itt még semmi durvaság sem volt. Innen kell egy kis tó
felé menni, ezután lesz meg Balatonkiliti.
Na tóhoz egy piros túraút visz...Töreki után mindjárt meg is találtam. Itt várt egy tanya vagy legelő. Egy köteles kerítés volt, amin ugye könnyen át lehet lépni.  Épp amikor oda értem, kicsit gondolkoztam, hogy át lehet menni vagy nem. Ebben pillanatban megjelent egy pasas, oda is jött. Mondtam/mutattam, hogy piroson megyek...Ő mondta: - Lehet arra menni, de később nagy-nagy gaz lesz. Mutatta is, hogy legalább mellig érő...én ezt nem vettem komolyan. Mármint komolyan vettem, de gondoltam biztos át lehet majd menni rajta.
Így válaszom ez lett: - Jaa, az nem baj..
Tehát nekivágtam az útnak, aminek végén hajléktalan tűnő vagy munkás ruhás nővé váltam...

Ugyanis nem mellig érő voltak a növények, hanem inkább vállamig, néha fejemig (161 cm magas vagyok, ha esetleg valaki kíváncsi lett)
Én meg szorgalmasan mentem az piroson, mentem mentem és nem lett vége...mindenem koszos és barna lett...cipőm botrányos, ahogy lábaim alsó része is. Szörnyeteg se maradt ki a barnaságból.

Kb.: 5  km-en keresztül hívtam a harcot, amit út adott. Már azt hittem sose nem lesz vége. De ahogy semmi nem szokott örök lenni, egyszer mégiscsak vége lett. Szerencsére tánc nem volt közben.
Amikor kijöttem és bekanyarodtam Kiliti felé, mindenki, de szó szerint mindenki, mindenki csak nézett...ez meg onnan jött?...mit csinált, hogy ez ilyen?

Amikor egyik nőt megkérdeztem, hogy Kilitiben vagyok-e
Csak azt kérdezte: Leestél?
Na ezen önmagam nagyon nevetett. :D
Mindenem lábujjaimtól hajszálaimig koszos, akkor hogy lehet így leesni? :D
Ha leesek akkor csak egy ponton vagyok sáros, barna, koszos nem?

Szóval még szerencse, hogy ez pont ma történt, amikor már indulok haza felé. Nem hiszem ilyen cuccban maradtam volna tovább. Vagy legalábbis mosás lehetőség után kellett volna nézem.

Kiliti után Siójut út is már jó volt...végén lassú keringő volt, de ez most jól is esett. Vasútnál kicsit vártam, aztán tánccal beértem az önkormányzathoz.

Durva nap lett...de legalább elkezdhetem az utolsó szakaszt is. (ha nem vágok bele a gazos kihívásban, lehet nem is tudtam volna ma elindulni Szabadifürdő/Balatonaliga felé)

58599052_2368295853201160_371753157753044992_o.jpg
(Kép: Szijártó Balázs)

Ui.: Koszos vagyok illetve nem érzem, hogy túrázónak tűnök...tánccal nem tudom mi lesz...
Egyet tudok.
Lelkem tisztám lett az úttól és ha tánc is lesz ma vagy holnap, akkor esővel tisztára mosom az elmúlt 4 hónapot. Mármint megváltoztatni már nem, de másképpen ránézni lehet... és ezzel megyek majd haza.

"-hiszen nem a célba érkezés számít, hanem az odavezető út"
(Paulo Coelho)

A bejegyzés trackback címe:

https://onmagamhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr9914864758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hev53 · http://hevesiz53.blogspot.com/ 2019.05.27. 19:34:47

Nem tudom merre jártál de Töreki és Kiliti között szerintem megtaláltad a lehetséges legrosszabb utat. Túl vagy rajta és holnap körbe érsz! Egy jó elmélkedő hely a Balatonszabadi közelében lévő Pusztatorony csekélyke romja. A vége kicsit lapos sok aszfaltos úttal de a Világosi magasparton a kilátás nagyon szép lesz. Onnan ismét végig nézheted a Balatont. Tánc talán délután lesz de nem sok. :-) turistautak.hu/poi.php?id=176252

mosolyszem 2019.05.28. 10:27:52

@hev53: Hát füzetben két út van, egyik piros jelzésen megy át, másik meg jelzés nélküli. Én meg pirosat válaszoltam.
Aligát elég jól ismerem, 4 éve itt is lett egy helyem. :) Nagyon, nagyon szép tud lenni ez a hely.
süti beállítások módosítása